Bereikbaarheid.

Sphinxkwartier Maastricht is prima bereikbaar!

P-Sphinx

Bereikbaarheid Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier Maastricht is bereikbaar per auto, met openbaar vervoer, (brom)fiets of te voet. Of je nou kiest voor het snelste, gezelligste of meest duurzame vervoer: via de website van Maastricht Bereikbaar krijg je snel een reisadvies op maat.

Parkeren rondom het Sphinxkwartier
Parkeren bij P+W Frontenpark en P Sphinx is parkeren in hartje Sphinxkwartier! De in- en uitritten bevinden zich aan de Frontensingel en via het Sphinxterrein wandelen bezoekers binnen enkele minuten naar de Boschstraat. Of verder richting Markt en het Vrijthof.

P+W Frontenpark
Langdurig én goedkoop: dat is parkeren op de Park & Walk parkeerterreinen. P+W Frontenpark bevindt zich op slechts luttele minuten lopen van het Sphinxkwartier en op ongeveer 10 minuten wandelen van de Markt in Maastricht. P+W Frontenpark is dagelijks 24 uur per dag open. Voor de eerste 40 minuten parkeren wordt € 1,- in rekening gebracht, daarna loopt het tarief op tot maximaal 10 euro voor een hele dag.

P-Sphinx
Parkeerterrein P-Sphinx bevindt zich dichtbij het stadscentrum van Maastricht en daarom duurder. Gedurende de eerste 26 minuten betalen automobilisten € 1,-. Daarna loopt het tarief op tot maximaal € 14,- per dag. P-Sphinx is schoon, verlicht en er is camerabewaking. Automobilisten kunnen dagelijks inrijden tussen 7.00 en 24.00 uur. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk.

Betalen
Betalen bij de parkeerautomaten is mogelijk met contant geld, pin en credit card.

Alternatief: P+R Noord
Maastricht is een compacte stad en P+R Noord is een prima alternatief voor een bezoek aan het Sphinxkwartier en stadscentrum. P+R Noord ligt op 2 minuten rijden vanaf de autosnelwegen A2 (afrit 52) en A79 (afrit 1).  Je parkeert er gratis en reist goedkoop verder naar hartje Sphinxkwartier met de bus, of (deel)fiets. Per trein kan ook: dan wandel je vanaf Station Maastricht* binnen een kwartiertje naar het Sphinxkwartier.

* Het Sphinxkwartier is onderdeel van de centrale busroute. Vanaf Station Maastricht reis je per bus rechtstreeks door naar halte Boschstraat/Maagdendries en stap je uit in hartje Sphinxkwartier.

Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid en parkeren in Maastricht op de website van Maastricht Bereikbaar.