De Yogaschool Maastricht - Liselotte Spoormans

Waarom een yogastudio  in het Sphinxkwartier?

 

“Waarom niet?” vraagt Liselotte Spoormans, eigenaresse van De Yogaschool Maastricht, zich hardop af. “Het Sphinxkwartier bruist en er gebeurt van alles. Daarbij is het Bassin een schitterende plek. Het water heeft een rustgevend effect op mensen en ieder seizoen hier is tof.” 

Zo’n prachtige en actieve omgeving past goed bij De Yogaschool Maastricht. “Mensen hebben het druk. Met werk. Met de kinderen. Met van alles. Daarom is het belangrijk om te ontspannen, om af en toe een uurtje alleen voor jezelf te hebben. Om wat meer uit je hoofd en wat meer naar je lijf te gaan. En daar kan de Yogaschool bij helpen”

 

Wat mogen bezoekers verwachten?

 

De Yogaschool Maastricht werkt met kleine groepjes “Ik ken iedereen bij naam en weet welke blessures er zijn.” Liselotte kiest bewust voor een kleinschalige en persoonlijke aanpak. Zo krijgt iedereen de nodige aandacht en hulp om de oefeningen goed uit te voeren. 

Liselotte zelf is helemaal niet zweverig en de Power Yoga lessen van De Yogaschool Maastricht dus ook niet. Minder zweven en meer zweten! “Het is de ideale manier van bewegen voor mensen die weinig tijd voor zichzelf hebben.” Aldus Liselotte “Je ontspant en tegelijkertijd bouw je focus en kracht op!” 

Naast het fysieke aspect van yoga is er ook ruimte voor ‘verstilling’.  Zo biedt de Yogaschool verschillende workshops aan zoals Yoga Nidra (ook wel slaap yoga genoemd) en zijn er meditatie cursussen. 

 

Wat wil je bereiken?

 

“Ik wil graag een community creëeren, een gevoel van saamhorigheid” zegt Liselotte stellig. “Dat is nu al een beetje. De mensen die in de studio komen kennen elkaar en helpen elkaar met allerhande zaken. Ze maken gebruik van elkaars netwerk. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een klusjesman, een oppas of een woning.” Waarom yoga belangrijk is. “Yoga heeft iedereen iets moois te bieden. Zeker in deze drukke maatschappij waarin we veel ‘moeten’. Yoga brengt ontspanning, focus, kracht (fysiek èn mentaal) en zelfvertrouwen. En dat gebeurt niet alleen op de mat, dat neem je mee in je dagelijkse leven. Yoga leert je: je bent goed zoals je bent. En dat wil ik graag iedereen meegeven. 

Liselotte Spoormans.

DE YOGASCHOOL MAASTRICHT

Bassinkade 3
6211 AL Maastricht
info@deyogaschoolmaastricht.nl
+31 (0) 6 15 43 92 09