Sphinx Groen

Samen groeien we in een gezonde en groene buurt

WE TRAPPEN AF OP 16 APRIL

Buurtsafari Sphnixkwartier

met Nelle Driessen (CNME)

Ontdek wat groen voor jou kan doen! Wandel mee met Nelle Driessen, the Queen of Green, en ervaar de buurt. Luister, ruik, zie en voel de verschillen. Nelle neemt je mee langs verschillende groene en duurzame initiatieven en laat je nadenken over de vraag: Wat wil ik eigenlijk (in de buurt)?

Achteraf geniet je van een heerlijke stukje vlaai en koffie bij SNS Expertisecentrum, waar ook de expostie ‘Paths to nature’ staat – voor extra inspiratie. 

Groei jij mee?

Het vergroenen en verduurzamen van een buurt is een flinke klus. Gelukkig hoeven we het niet alleen te doen en jij ook niet! We werken namelijk heel graag samen, dus heb je een leuk, goed en vooral groen idee of initiatief. Laat het ons weten!

En als je zelf geen initiatief hebt, dan is dat ook geen probleem! Sluit gezellig aan bij de bestaande initiatieven en activiteiten.

WAT STAAT ER OP DE PLANNING

Buurtsafari: Sphinxkwartier

pexels-luana-freitas-15466143

zondag 16 april om 10 uur

Je maakt het natuurlijk zo wild als je zelf wilt, maar Nelle Driessen (CNME) neemt je mee op een wandeling door het stadswild. Ga mee op de buurtsafari en ontdek wat groen voor jou kan doen. Zo ontdek je wat er groeit en bloeit, leeft en speelt in het Sphinxkwartier.

Een ideetje: (Com)postbezorger

pexels-sippakorn-yamkasikorn-3696170

Een goede bodem leggen.

Sommige ideetjes moeten nog worden getoetst of ze uberhaupt haalbaar zijn... maar hier willen we nog even dromen (zonder verkeerde verwachtingen te scheppen).
Maar wat dacht je van een gigantische hoop compost die je gratis kan afhalen?

Een ideetje: Lege plek? Plant een stek!

pexels-▃-1105019

One stek at a time.

Een ander ideetje dat nog moet worden getoetst. Het voorjaar komt eraan en dat is een mooi moment om meer groen te doen. Dus wat dacht je van van een stekjesmarkt? Eentje waar je jouw nieuwe stekje koopt of ruilt. En waar je wat advies kan inwinnen over je andere groen?

Het Insectenhotel

Ze zoemen, zweven, kruipen en je komt ze overal tegen: insecten. Dat klinkt misschien niet zo fijn, maar wij hebben deze beestjes hard nodig. Daarom is er in de Sphinxtuin een prachtig insectenhotel ingericht voor onze
krioelende kompanen.

De natuurspeelplaats

Spelen is ontdekken. Lekker klimmen, klauteren, vallen en opstaan. De natuurspeelplaats in het Frontenpark biedt de ruimte aan jonge avonturiers om precies dat te doen!
Heerlijk in de ruwe, ruige natuur.

De bijenkorf in het Frontenpark

Heb jij 'm al zien staan? Die grote gele paal, pal naast de parkeerplaats Frontensingel. Dit is de woonplaats van een bruisende bijenkolonie.Deze zogenaamde Sky Hive Solar wordt beheert door Bee Collective.

LEES MEER SPHINXGROEN

Zit er bovenop!bovenop!

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Back to top
Contact us!

welkom@sphinxkwartier.nl

Toffe momenten deel je met #sphinxkwartier
Stay up to date!

nl_NLNederlands