Room Escape.

Je vindt Roomescape in het LABgebouw

Sphinxkwartiermaker

Roomescape – (re)creatie in de achtertuin van het Sphinxkwartier

Waarom een Roomescape in het Sphinxkwartier?

Nadine Pulles en Eveline Lucassen runnen sinds 2014 ‘Roomescape’ vanuit het LABgebouw in Het Radium, de achtertuin van het Sphinxkwartier. “Toen wij met Roomescape begonnen was dat nog een heel nieuw concept,” vertelt Eveline. “We waren destijds op zoek naar een ruimte die we naar eigen inzicht konden aanpassen. De gemeente Maastricht kwam toen met het voorstel om ons te vestigen in het LABgebouw, wij hadden daar zelf niet eens aan gedacht.” Het LABgebouw bleek een match made in heaven voor Roomescape. “Het gebouw is ruw en wat excentriek en een muurtje meer of minder doet er niet toe,” omschrijft Nadine het LABgebouw. “Het tegenovergestelde van sjiek & sjoen. We waren meteen verkocht!”

Wat kunnen bezoekers verwachten van Roomescape?

Eveline en Nadine hebben allesbehalve stil gezeten in de afgelopen jaren. Behalve Roomescape kunnen bezoekers intussen gebruik maken van een Virtual Reality Room, een LEGO Challenge spelen of de binnenstad verkennen via een ‘Waar is Wally’ speurtocht. De lijnen met VVV Maastricht zijn kort en Nadine en Eveline staan voortdurend klaar om bezoekers een geweldig dagje uit te bezorgen. “Of je nu met drie of tweehonderdvijftig personen komt, wij kunnen iedereen een paar uurtjes of een heel dagprogramma bieden. Inclusief catering. En we blijven nieuwe spellen ontwikkelen. Vanaf de zomer hebben we er een heel Frontenpark op loopafstand bij. We zijn al volop bezig met het bedenken van buitenactiviteiten,” lacht Nadine.

Wat willen jullie bereiken met Roomescape/Groetjes uit Maastricht?

Eveline is duidelijk over de ambities: “we hopen dat Het Radium een volwaardig onderdeel wordt van het Sphinxkwartier en centrum Maastricht. Bezoekers kunnen in het LABgebouw terecht voor recreatie, of dat nou bij ons is of bij bovenburen Radium Boulders. We zitten hier in zó’n mooi ontwikkeld stukje Maastricht, dat verdient gewoon meer aandacht. Maar dan wel met behoud van dat ruwe randje. Dat past precies bij het Sphinxkwartier!”

Groetjes uit Maastricht
Lage Frontweg 2A
6219 PD Maastricht
Tel: 06 – 40 09 55 62

Nadine Pulles en Eveline Lucassen
Nadine en Eveline wijden zich vol enthousiasme aan www.groetjesuit.nl, een platform waar ze alle activiteiten bundelen. Inmiddels is er een ‘Groetjes uit Maastricht’ en een ‘Groetjes uit Heerlen’ afdeling. Zowel Nadine als Eveline genieten met volle teugen mee als hun bezoekers een geweldig dagje uit beleven!