Frisse neus halen in de Fronten? Huppelen in de Passage? Of pootje baden in ‘t Bassin?

 

Een nieuw stukje Maastricht, maar dan nét even anders. Zo kun je het industriële Sphinxkwartier het beste omschrijven. Aan de rand van de historische binnenstad slaap, shop, werk, eet, drink en geniet je van films en muziek in oude fabriekspanden. In de historische binnenhaven Het Bassin vind je gezellige restaurantjes en ateliers. Het verleden van het Sphinxkwartier heeft een unieke plek gekregen in de Sphinxpassage: 30.000 tegels vertellen in 26 hoofdstukken het verhaal van de Sphinxfabrieken. En als je er bent, vergeet dan natuurlijk niet om ook een wandeling te maken in de unieke achtertuin: het Frontenpark.

De Wandeling

 

De Gebieden

 

Het Bassin

Bassin2

Frontenpark

HOME-Slider-1-585px

Radium

Het Radiumn
Weer of geen weer, Het Bassin is een ode aan het goede leven en een veilige thuishaven voor levensgenieters.
Het Frontenpark is de ruim twintig hectare ruwe en rauwe achtertuin van het Sphinxkwartier. Hier is volop ruimte en aandacht voor alles dat leeft en bloeit, cultureel erfgoed en kansen voor evenementen.
Op de plek waar vroeger fiets- en autobanden, schoenzolen en andere huishoudelijke producten van rubber werden vervaardigd, bruist het nu van de recreatieve en culturele bedrijvigheid.