Sphinxkwartier

Signage in the Sphinxkwartier

Voor nieuwe bezoekers aan het Sphinxkwartier is het soms nog zoeken naar die gezellige restaurantjes en ateliers aan Het Bassin, lifestyle winkel Loods 5, de Muziekgieterij en al die andere partijen die van het Sphinxkwartier zo’n uniek stukje Maastricht maken. In opdracht van Stichting Sphinxkwartier ontwierp designer Joost Corvers daarom een bewegwijzering die precies past bij het dynamische Sphinxkwartier.
Sphinxkwartier 3D

Voor het ontwerp van de bewegwijzering haalde Joost inspiratie uit het industriële verleden van het Sphinxkwartier. Om te beginnen met het productieproces: Joost heeft van het Sphinxkwartier allereerst een mal gemaakt die vervolgens is overgoten met beton. Op deze manier zijn vijf maquettes gemaakt en voorzien van markeringen die bezoekers wegwijs maken. De maquettes krijgen elk een eigen plek in het Sphinxkwartier, bovenop stalen palen met displays die Sphinxgroen zijn gespoten. Ware eyecatchers dus, passend bij het Sphinxkwartier!

Over Joost Corvers

Afgelopen zomer heeft Joost Corvers zijn master interieurarchitectuur aan de Maastricht Academy of Architecture afgerond. Zijn afstudeerproject werd tentoongesteld in Bureau Europa, wat uiteindelijk leidde tot de opdracht om (tijdelijke) bewegwijzering voor het Sphinxkwartier te ontwerpen. Joost gebruikt maquettes voortdurend om ontwerpen voor klanten te visualiseren. “De meeste mensen vinden het moeilijk om zich een voorstelling van een ruimte te maken,” legt Joost uit. “Een maquette helpt dan. Een juist daarom vond ik een maquette het meest geschikt voor de bewegwijzering. Bezoekers lezen deze als het ware driedimensionaal en herkennen het gebied om zich heen. Extra voordeel is dat mensen die moeite hebben met lezen of slecht zien beter uit de voeten kunnen met een maquette dan met een gewone ANWB-paal. En laten we wel wezen: een bewegwijzering mag toch ook best eens heel anders uitzien, nietwaar?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top
Contact us!

welkom@sphinxkwartier.nl

Share your beautiful moments #sphinxkwartier
Stay up to date!

en_GBEnglish (UK)