Sphinxkwartier

Kroonjuweel voor het Sphinxkwartier

Voor inwoners en bezoekers zijn de kronen op het Eiffelgebouw en Loods 5 (de voormalige Sphinxfabrieken) al van veraf hét herkenningspunt voor het Sphinxkwartier. Herkenningspunten die wat ons betreft nog véél meer in de kijker mogen staan. Daarom hebben we een heus ‘kroonjuweel’ laten maken: een verplaatsbare kroon met plek voor meerdere mensen. Een kroon waar bezoekers een eigen, unieke selfie of ussie kunnen maken en delen via #Sphinxkwartier.

Instagramwaardig

Voor het ontwerp en de realisatie van een Instagramwaardig kroonjuweel zijn we terechtgekomen bij het Uitvindersgilde. Een collectief van acht creatieve ondernemers, elk met eigen kennis, kunde en (creatieve) input. Roland Lips en Boele Zwanenburg gingen aan de haal met de opdracht om een instagramwaardige én verplaatsbare kroon met plek voor meerdere personen te maken. Het resultaat mag er zijn: een kroonjuweel dat maar liefst 4,5 meter lang, 2,5 meter breed en 2,5 meter hoog is. Compleet met traptreden en (LED)verlichting. De komende maanden en jaren zie je ons kroonjuweel steeds weer opduiken. De ene keer op het Sphinxcour, de andere keer op de Stadsweide of bij Het Bassin. Laat je verrassen!

Kroonleveranciers

De leden van het Uitvindersgilde hebben stuk voor stuk een andere achtergrond. Met gebundelde krachten verwezenlijken ze verrassende en mooie ontwerpen, vaak bestemd voor evenementen en/of festivals. Bijvoorbeeld een shockerende Elektrafette, een Chaosgenerator of een Power Flower. De opdracht voor het ontwerpen en maken van een kroonjuweel paste dan ook precies in hun straatje.  Roland en Boele zijn blij dat de kroon in Maastricht is én klaar voor gebruik. En blij met die lege werkplaats, want het Uitvindersgilde staat klaar voor nieuwe opdrachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top
Contact us!

welkom@sphinxkwartier.nl

Toffe momenten deel je met #sphinxkwartier
Stay up to date!

nl_NLNederlands