De Stichting Sphinxkwartier.

De rafelrand van de stad

Op en in de fundamenten van de voormalige Sphinxfabrieken is het Sphinxkwartier gebouwd. Een nieuw, ongepolijst en eigenwijs deel van Maastricht. Een gebied dat anders is dan de rest van de stad. De tegenstellingen tussen oud en nieuw in het Sphinxkwartier zijn de ideale voedingsbodem voor innovatieve en unieke (herbestemmings)concepten. Van Het Radium, door het ruwe en ruige Frontenpark, naar het Eiffelgebouw en via de historische binnenhaven ’t Bassin met moderne horeca. Het Sphinxkwartier groeit en bloeit organisch.

Stichting Sphinxkwartier

Die groei wordt versterkt door samenwerking. Onder het motto ‘het Sphinxkwartier maken we samen’, is in april 2019 dan ook ‘Stichting Sphinxkwartier’ opgericht. Een samenwerking van ondernemers om het gebied op de kaart zetten, te houden en verder uit te bouwen. Vanuit deze samenwerking wordt gericht bijgedragen aan promotie en programmering om de gastvrijheid (feitelijk én beleving) van het totale Sphinxkwartier te vergroten. Hierbij wordt samenwerking met omliggende stadsdelen, bedrijven, instellingen en initiatieven zo veel mogelijk opgezocht.

Doe mee!

In het afgelopen half jaar heeft Stichting Spinxkwartier behoorlijk wat stappen gezet.  Zo is er nu een tweetalige website, Facebook en Instagram. En is er een samenwerking met Maastricht Marketing (visitmaastricht) opgezet om het Sphinxkwartier breed te promoten. Verder draagt Stichting Sphinxkwartier bij aan de evenementen in en rond het Sphinxkwartier (o.a. met Fashionclash en Maastricht Photofestival).

Ook voor de toekomst staat er nog het nodige in de planning. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, eigenwijze kerstverlichting en een heus ‘Kroonjuweel’, een Instagramwaardig outdoormeubel.

Het Sphinxkwartier borrelt en bruist! Maar we zijn er nog niet: er is nog altijd genoeg te doen. Wil jij een handje meehelpen? Laat het weten via bestuur@sphinxkwartier.nl