De Stichting Sphinxkwartier.

De rafelrand van de stad

Op en in de fundamenten van de voormalige Sphinx-fabrieken is het Sphinxkwartier gebouwd. Een nieuw, ongepolijst en eigenwijs deel van Maastricht.  Een gebied dat anders is dan de rest van de stad. De tegenstellingen tussen oud en nieuw in het gebied zorgen voor mogelijkheden en unieke (herbestemmings)concepten. Van Het Radium, door het ruwe en ruige Frontenpark, naar het Eiffelgebouw en via de historische binnenhaven ’t Bassin met moderne horeca. Het Sphinxkwartier groeit organisch.

Stichting Sphinxkwartier

Die groei wordt versterkt door de samenwerking in het gebied. Onder het motto van ‘het Sphinxkwartier maken we samen’, is in april 2019 dan ook ‘Stichting Sphinxkwartier’ opgericht. Een samenwerking van ondernemers in het Sphinxkwartier om het gebied op de kaart zetten, te houden en verder uit te bouwen. Vanuit deze samenwerking wordt gericht bijgedragen aan de promotie en programmering om zo de gastvrijheid (feitelijk én beleving) van het totale gebied vergroten. Hierbij wordt samenwerking met omliggende stadsdelen, bedrijven, instellingen en initiatieven zo veel mogelijk opgezocht.

Doe mee!

In het afgelopen half jaar heeft Stichting Spinxkwartier behoorlijk wat stappen gezet.  Zo is promotie opgestart met behulp van een tweetalige website en actieve social media. En is er een samenwerking met Maastricht Marketing (visitmaastricht) opgezet om het Sphinxkwartier breed te promoten. Verder draagt Stichting Sphinxkwartier bij aan de programmering in het gebied (o.a. met Fashionclash en Maastricht Photofestival).

Daarnaast werkt Stichting Sphinxkwartier aan bewegwijzering, eigenwijze kerstverlichting en een heus ‘Kroonjuweel’, een Instagramwaardig outdoormeubel.

Het Sphinxkwartier borrelt en bruist! Maar we zijn er nog niet: er is nog altijd genoeg te doen. Wil jij een handje meehelpen? Laat het weten via bestuur@sphinxkwartier.nl