#sphinxkwartier #rebelatheart

Sphinxkwartier.Sphinxkwartier.
Hét ongepolijste
en eigenwijzeeigenwijze deel
van Maastricht.

Plan je bezoek

Gewoon, lekker anders

De keuze is
reuzereuze

Van allesalles
te beleven

Het Sphinxkwartier is een ongepolijst en eigenwijs deel van Maastricht. Gebouwd op de fundamenten van industrieel erfgoed. Ontdek hier het ruwe en ruige randje van Maastricht. Op kruipafstand van de oude historische binnenstad.

Verken het
#tevoet#tevoet

Aan de rand van de historische binnenstad slaap, shop, werk, eet, drink en geniet je van films en muziek in oude fabriekspanden. In de historische binnenhaven Het Bassin vind je gezellige restaurantjes en ateliers. En áls je er toch bent, vergeet dan natuurlijk niet om ook een wandeling te maken in de unieke achtertuin: het Frontenpark.

Stop searching,searching,
start booking

De keuze is reuze en daarom helpen we je graag op weg. Terwijl je kennismaakt met de bewoners en makers, reserveer je gewoon gelijk de beste spot. Is alles vol? Wees niet getreurd, een telefoontje kan soms wonderen doen.

Reserveer jouw plekje

AgendaAgenda

In de voormalige werfkelders van ’t Bassin, vind je de Wienkontor. Een cafe voor goede wijn en het goede leven. Iedere dinsdag is er live muziek onder de titel: Cafe Chantant.

 

Meer weten over Cafe Chantant

In de voormalige Timmerfabriek vind je het grootste poppodium van de regio. Hier ontdek je jouw nieuwe favoriete band. Met een boordevol programma, sla je altijd de spijker op de kop.

 

Bekijk het programma van de Muziekgieterij

 

Het voormalige Ketelhuis is nu het decor voor een van Lumière Cinema. De plek om voor filmliefhebbers en mensen die houden van verhalen. 

Benieuwd wat er speelt?

Kaskrakers in 4D? Die bekijk je in de voormalige stookovens van de Sphinx, bij Pathé Maastricht. De laatste nieuwe films in moderne zalen, van alle gemakken voorzien.

Benieuwd wat er nu draait in de Pathé?

In het ongepolijste en industriële Sphinxkwartier word je bewust van je omgeving. Zeker als je het vergelijkt met de rest van de stad. Maar welke invloed heeft architectuur en design eigenlijk op een mens? Bureau Europa laat het je ervaren met hun expo’s.

Bekijk het prorgramma van Bureau Europa.

Je kan er klimmen en klauteren, maar wist je dat er in het voormalige LAB gebouw ook genoeg wordt geëxperimenteerd met o.a. live muziek?

Bekijk het hele programma van Radium Boulders.

Je bent er zo

Parkeer in hartje
SphinxkwartierSphinxkwartier

Parkeren is zo gepiept in het Sphinxkwartier. Zet hem bij P+R Frontenpark of P Sphinx! De in- en uitritten bevinden zich aan de Frontensingel en via het Sphinxterrein wandel je binnen enkele minuten naar de Boschstraat. Of verder richting Markt en het Vrijthof. Wat je maar wil.

 
 

Zit er bovenop!bovenop!

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

© sphinxkwartier

Back to top
Contact us!

welkom@sphinxkwartier.nl

Toffe momenten deel je met #sphinxkwartier
Stay up to date!

nl_NLNederlands