Sphinxkwartier

Het Ra:dius Festival, een nieuw elektronisch muziekfestival dat neerstrijkt op het Sphinxkwartier.

Er is van alles te beleven in Maastricht, maar nog niet voor iedereen. Er mist nog iets voor de liefhebber van elektronische muziek. Daar willen de 4 mannen van Terra Nova verandering in brengen. Met het Ra:dius Festival focussen ze zich op het neerzetten van elektronische muziekfestivals gericht op genres zoals: techno, house en trance.

‘Het is de bedoeling om iets vernieuwends neer te zetten qua grootte en muziekstijl. Iets anders dan wat je normaal van Maastricht gewend bent’.

“Het publiek is er wel, alleen de evenementen zijn er nog niet”. Het is niet zo lang geleden dat de mannen zelf student waren. “Als je hier woont merk je dat er weinig te doen is naast het standaard stappen. Als student hadden wij behoefte aan meer diversiteit, maar er was weinig afwisseling qua clubs en evenementen.” 

In de Randstad staat er op elke uithoek wel een groot evenement op de agenda. Sinds deze maand hoef je niet verder te zoeken of het hele land af te reizen. Met het Ra:dius Festival, brengt Terra Nova, nieuwe energie en artiesten die al bekend zijn uit het Noorden nu naar het Zuiden. Om specifieker te zijn: naar het Sphinxkwartier in Maastricht.

Wie had dat gedacht? Een groot muziekfestival waar je maar liefst 16 uur lang uit je plaat kunt gaan! Ja, dat lees je goed. Het festival loopt feilloos over in een afterparty in de Muziekgieterij waar je tot in de vroege uurtjes kunt doorfeesten.

Het festival

Het Ra:dius Festival zal voor het eerst plaatsvinden in de Stadsweide op het ruwe Radium terrein, naast de oude Gashouder in het Sphinxkwartier. Je kent het wel, het groene bouwwerk, dat lijkt op een grote koektrommel. De Gashouder was de afgelopen jaren het canvas voor graffiti artiesten, die hun creativiteit lekker op de vrije loop hebben gelaten. Deze mooie blikvangers passen perfect bij de vibe die Ra:dius Festival op de Stadsweide wil neerzetten.

De unieke locatie is verdeeld in 3 stages waar je kunt kiezen tussen een dynamische mix van genres. Er komen artiesten uit: Parijs, Brussel, Antwerpen, Bristol, Australië, Keulen, Brazilië, Luxemburg en Berlijn. Ook lokale helden zoals Band of Misfits en Bronnie ontbreken niet in deze energieke mix. “De meeste artiesten zijn al voorgesteld op onze socials, dus ga ze zeker checken!” aldus, Terra Nova.

Het Ra:dius Festival zal zich onderscheiden door haar grensverleggende karakter. De Stadsweide zal worden omgetoverd tot een heus dance paradijs waar bezoekers worden meegenomen in verschillende genres met artiesten waar men wellicht nog nooit van gehoord heeft.

De ‘Ra:’ in de naam Ra:dius staat voor de afkorting van het element Radium en maakt de link met het Radium terrein. Radium werd tevens gebruikt in de vloeistof waarmee lichtgevende horloges geproduceerd werden, vertelt Adriaan, de man achter het concept. “Deze glow komt terug in de kleuren, die de energie vangen van deze unieke elektronische muziekbeleving.” Ra: staat tevens voor de straling die dit element heeft, die zij terugzien in de energie die vrijkomt door dans, eclectische beats en de dynamiek daartussen.

Terra Nova, de naam van de eerste servieslijn geproduceerd in de oude Sphinxfabriek, maakt met dit festival opnieuw de link met hun concept, de locatie en het verhaal van het Sphinxkwartier. “We proberen altijd een haakje te maken naar de stad en naar de Sphinx. We hebben een grote voorkeur naar het Sphinxkwartier. Een bruisend, wat nieuwer gebied van Maastricht, wat staat voor wat wij willen creëren; Een frisse wind, die past bij onze organisatie.” Het haakje naar de oude Gashouder leert de bezoekers meteen iets over de locatie.

De mannen houden van hun stad, dat is niet te ontkennen. “Een stad heeft meerdere gezichten en daar willen we ons voor inzetten.” Je hoeft niet naar het Noorden af te reizen om een goed techno/house feestje bij te wonen. Met het Ra:dius Festival hopen zij de leefbaarheid binnen het uitgaansleven te verhogen. “Hoe meer concepten er zijn, hoe meer er gecreëerd wordt. Wellicht zet dat zoden aan de dijk en inspireren we mensen om zich in te zetten voor de uitgaanscultuur.” Dat betekent dat jouw bezoekje ook nog eens bijdraagt aan het stimuleren van het Maastrichtse uitgaansleven!

Ben jij erbij?

Zoek niet verder en laat je omverblazen op de allereerste editie van het Ra:dius Festival. Wissel moeiteloos af tussen de 3 stages met een internationale line-up. Combineer dit met een verfrissende wandeling door Frontenpark, direct verbonden met de Stadsweide en eindig op de afterparty in de Muziekgieterij waar je tot vroeg in de ochtend door kan! Twijfel niet te lang en koop je ticket voordat het uitverkocht is.

Info evenement

Zaterdag 27 april 2024

Locatie: Stadsweide naast de Gashouder (Radium gebied) in het Sphinxkwartier

13:00 uur – 23:00 uur

+ afterparty in de Muziekgieterij (23:00 uur – 05:00 uur)

Link voor tickets: https://www.radiusfestival.nl/

Meer lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top
Contact us!

welkom@sphinxkwartier.nl

Toffe momenten deel je met #sphinxkwartier
Stay up to date!

nl_NLNederlands